Indiešu mikroauto dragreisā zaudē velosipēdam

Lai gan sarunās par transportu Indijā pirmais prātā nāk ar nemaksājošiem pasažieriem aplipis vilciens vai tuktuks, aizvien lielāku lomu iegūst automašīnas, un pirmais solis ceļā uz pilntiesīga autobraucēja statusu ir mikromobiļi jeb kvadricikli ar slēgtu virsbūvi.

Viens no šādiem braucamajiem ir industriālā milža Bajaj Group ražotais Bajaj Qute. Mazais auto izskatās jauks un mīļš, un uzņēmums savā tīmekļa vietnē cildina tā sniegto komfortu lietainā laikā, niecīgo apgriešanās rādiusu un dzinēja efektivitāti, taču veiktspējas un dinamikas jautājumiem sevišķu uzmanību nepievērš. Nav arī pārsteigums, jo auto uzstādīts 216 kubikcentimetru motoriņš un Qute svarīgākie parametri reklāmas bukletā ir zemas uzturēšanas izmaksas un izdevīgs degvielas patēriņš, kas atbilst 35 km/l jeb mazāk nekā 3 litriem uz 100 kilometriem.

Tomēr, tā kā jebkurš auto var nonākt situācijā, kad dinamikai un maksimālajam ātrums ir izšķiroša nozīme, Dienvidāfrikas izdevums Cars nolēma ar Bajaj Qute sarīkot dagreisu un pretī nolika līdzvērtīgu braucamo - velosipēdu. Uz tā gan sēdās nevis šāds tāds garāmgājējs, bet gan profesionāls riteņbraucējs Ešlijs Oldfīlds, kurš, paša vārdiem sakot, uz aizmugurējo riteni maksimālas piepūles brīdī var novadīt 1,6 zirgspēku jaudu.

Tas ir ievērojami mazāk par Bajaj Qute 10,8 zirgspēkiem, tomēr fakts, ka Qute salonā bija sakāpuši četri pieauguši kungi, mašīnītei neatstāja ne mazākās cerības. Velobraucējs jau startā ievērojami atrāvās un arī ceturtdaļjūdzes atzīmi šķērsoja pirmais. 

Bajaj Qute dzinējs FOTO: Ekrānuzņēmums no video

2,75 metrus garais Bajaj Qute ražošanā ir jau kopš 2015.gada septembra un varētu būt lieliski piemērots auto ēdienu piegādātājiem, kas pārsvarā strādā pilsētu robežās. Tālākiem ārpilsētas braucieniem Qute gan nav piemērots, jo tā maksimālais ātrums ir vien 70 km/h.



https://www.tvnet.lv/7257478/indiesu-mikroauto-dragreisa-zaude-velosipedam

Palīdziet uzlabot vietni!
Ja jums ir ieteikumi, kā uzlabot mūsu vietni, atsūtiet mums ziņojumu!